Neon Işıklı Yazı Oluşturmak Adım 1 :

İlk olarak Paylaşım Alanı > Depo > Yazı Fontu bölümünden Neuropol adlı yazı fontunu bilgisayarınıza indirin ve diskinizin içinde bulunan Windows klasöründeki Fonts adlı klasöre bu yazı fontunuzu yükleyin.

Adım 2 :

Adobe Photoshop 'da 600*450 px bir döküman açın ve background yani arka zemini siyah olsun.
Adım 3 :

Yandaki araç menüsünden Text Tool aracını seçin ve seçtikten sonra üst menünün olduğu yerdeki yazı özelliklerini aşağıdaki resimlerde olduğu gibi ayarlayın.

Sonra yazının yazın

Adım 4 :

Yazı layer'ınızın olduğu yere gelip mouse ile sağ tıklayıp Blending Options bölümünü seçin veya Layer > Layre Style > Blending Options bölümünüde seçebilirsiniz. Açılan pencerede aşağıdaki değerleri teker teker girin.

Outer Glow : Neon parlaması için uygulayın.

Inner Glow : Işık tüplerinin oluşması için uygulayın.

Ok. tuşuna bastığınız zaman böyle bi sonuç elde edeceksiniz.

Adım 5 :

Bakground yani zemin değişikliği yapalım. Bir duvar resmi ekliyorum. Bunun için Background layer'ım seçili iken File > Place yapıp koymak istediğim resmi seçiyorum.

Adım 6 :

Duvar resmimin olduğu layer'ın Opacity değerini %70 yapiyorum. Sonra yandaki araç menüsünden Elliptical Marquee Tool aracını seçerek resimdeki gibi yazımın atrafında bir yuvarlak oluşturuyorum.

Adım 7 :

select > Feather yapiyorum ve değerini 20 olarak belirliyorum.
Hemen arkasından select > Inverse yapiyorum ve Layer > New > Layer yapıp yeni bir layer oluşturduktan sonra içini Paint Bucket Tool ile siyah renk ile dolduruyorum.

Bu siyah rengin olduğu layer'ın opacity değerini 30% yapiyorum.

Adım 8 :

İlk önce Layer > New Adjustment Layer > Brightness / Contrast yapip aşağıdaki değerleri girin.

Sonra Layer > New Adjustment layer > Hue /Saturation yapıp aşağıdaki değerleri giriyorum.

Adım 9 :

Sonuç olarak aşağıdaki görüntüyü elde etmiş olacaksınız.

not:alıntıdır