Malzemeler
Yagsiz dana bonfile:1kg
Kuyruk yagi:100gr
Kuzu boslugu:100gr

Karabiber
Isot
Tuz
Sogan:2ad
Maydonoz:1ad

--------------------------------------------------------------------------------


--------------------------------------------------------------------------------
Yapilis Tarifi

Dana bonfile,kuruk yagi,kuzu boslugu'nu kasaptan alirken hepsini
genis kiyma aynasinda çektirin.
Çektirdiginiz kiymayi baharatlarini atip yarim saat çig köfte
yogurur gibi yogurun ve buzdolabinda bir gün bekletin.
Soganimizi rendeleyelim ve maydonozlarimizi ince,ince kiyalim
soganla maydonozu karistirip onuda birgün bekletelim.
Kiymamizi dolaptan çikarip sogan ve maydonozu tülbent yardimiyla
süzdürelim ve kiymamiza katalim ve yarim saat yogurup dolapta
dinlendirelim soguyana kadar.
Sise takarken silerimizi sivi yagla yaglayip mangalin üstünde isitip
etlerimizi takalim. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.
Etlerimizi sise takarken ellerimizi yag yada suyla isatalim
etimiz elimize yapismasin ve ayrica sise takarken etimizi parçalamayalim.
Elimize aldigimiz sisi sol elimizle tutup sag elimizi parmak ucuyla
sisin üstüne koyalim ve sis avumuzun içine orturdugu zaman
dortm parmagimizla yukardan asaigiya etimizi sise yayalim.
AFIYET OLSUN...
















Not:Alıntıdır