Domatesli portakallı enginar



Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik


Malzemeler:
  • 4 adet iri enginar
  • 4 dilim limon
  • 500 gram domates
  • 2 adet portakal
  • 1 adet soğan
  • 40 gram margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 ml. sebze suyu
  • maydanoz
  • tozşeker
  • tuz
  • karabiber


Hazırlanışı:
Enginarların saplarını ve yaprak uçlarını kesin. Limon dilimleri ile beraber tuzlu suda ağzı kapalı olarak 40-45 dakika pişirin.
Domatesleri blanşe edin. Soğuk suya batırıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küb şeklinde doğrayın. Portakalların filetolarını çıkarın ve ufak parçalara kesin.
Soğanları küb şeklinde doğrayın, yağda pembeleştirip domates, domates salçası ve sebze suyu ile 5 dakika kaynatın.
Karışıma doğradığınız portakalları katın. Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın. Maydanoz ile süsleyip enginarlarla servis yapın.
Bu tarifte kullanılan portakal, domateslerin hafif ekşi lezzetini destekliyor. Denediğinizde sosa farklı bir lezzet kattığını göreceksiniz.