Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
30gr margarin (ben tereyağı kullandım)
4 dilim pastırma çemensiz doğranmış
1 pırasanın beyaz kısımları doğranmış
1 kuru soğan yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı un
1lt (4 sb) tavuk suyu
8-10 taze patates soyulup küp küp doğranmış
200gr konserve mısır
2 yumurtanın sarısı
1 sb yoğurt (ben ayran kullandım)
maydanoz
Hazırlanması:
Yağları bir tencerede eritin. Pastırma kullanıyorsanız tencereye ekleyip 1-2 kez karıştırın. Ateşi azaltıp pırasa ve soğanı ekleyin. 5 dakika kavurup unu ilave edin. Unu 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ekleyin.
Tavuk suyu kaynayınca patatesleri ilave edin. Patatesler yumuşayınca mısırları ekleyin.
Yumurta sarılarını yoğurt ile karıştırın. Çorbanın suyundan biraz alıp yoğurda ekleyin. (Böylece yoğurt ılınsın aksi taktirde çorbanız kesilir.) Yoğurdu azar azar çorbaya ilave edin.
Eğer çorbanız çok koyu ise biraz kaynamış su ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Tabaklara paylaştırıp üzerine maydanoz serperek servis yapın.
www.forumbt.net