Zeytinyağlı barbunya



Hazırlama süresi 20 dakika
4 kişilik
630 kalori

Malzemeler:
• 1 kg. barbunya fasulyesi
• 2 adet soğan
• 4 adet domates
• 75 ml. zeytinyağı
• 2 adet havuç
• 2 adet çarliston biber
• 5–6 diş sarmısak
• şeker
• tuz
Hazırlanışı:
+ Barbunyaları ayıklayın. Soğanı küp küp kesin.
+ Domatesleri blanşe edip kabuklarını soyun ve küp doğrayın. Biberleri yıkayıp iyice kurulayın. Havuçları temizleyip halka kesin. Tencereye barbunyaları koyun. Renkleri dönene kadar haşlayıp süzün.
+ Genişce bir tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca biberlerin her iki yüzünü de kızartıp kevgirle çıkartın.
+ Soğanları, şekeri ve sarmısakları ekleyin. Şeffaflaşıp renkleri dönene kadar çevirin ve domatesleri ekleyin. Koyu bir kıvam alana kadar orta ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Üzerine barbunyaları ve havuçları ekleyin. Üstünü örtecek kadar kaynar su ilave edip kaynamaya bırakın. Daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Tencerenin kapağını açmadan soğutun.
+ Servis tabağına alıp biberleri üstüne ekleyerek servis yapın.
Barbunyanın şeker miktarını domatesin mayhoşluğuna göre ayarlamalısınız. Düdüklü tencerede pişirilen barbunyayı haşlamaya gerek yoktur. Barbunyanın helmelenmesi için çok kısık ateşte uzun sürede pişmesi gerekir.