Malzemeler

*225 gr kalem (penne) makarna
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
* 3 sarımsak, kıyılmış
* 3/4 tatlı kaşığı pul biber (ya da arzuya göre daha fazla)
* 1 karnabahar, yaklaşık 340 gr, 2.5 cm'lik parçalar halinde doğranmış
* Yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
* 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
* Tuz ve elde çekilmiş karabiber



Hazırlanışı

* Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.
* Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin.
* Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar (7 dakika) kavurun.
* Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha (5 dakika) pişirin.
* Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar (5 veya 7 dakika) pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.
* Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.