• 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı haşlanmış iç barbunya
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ

  • Pirinci ayıklayıp yıkayın, süzün ve bir kaba alın.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin, 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip pirinci 1 saat kadar ıslayın.
  • Pirinçler yeterince bekledikten sonra teflon tencereye az miktarda sıvı yağ koyun.
  • Pirinçleri süzüp tekrar yıkayın.
  • Suyu iyice aktıktan sonra tenceredeki kızgın yağın üzerine ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Kavrulan pirincin üzerine haşlanan barbunyayı ekleyin.
  • Üzerine kaynayan suyu ve yeterince tuzu ekleyip hafif karıştırın.
  • Kısık ateşte pilavı pişirin.
  • Pilav pişince küçük bir tavada yeterli miktar tereyağını eritin, pilavın üzerine gezdirin.
  • Hafifçe karıştırıp 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Sıcak olarak servise sunun.