Malzemeler

* 3 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
* 3 Adet Sivri Biber
* 1,5 Çay Bardağı Sıvı Yağ
* 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 1,5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
* 5 Su Bardağı Su

Yapılışı

* Sivri biberleri ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Salçaları ekleyin ve 1-2 dk. kavurun.
* Bulguru, salçalı karışıma ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. İçine 1 adet tavuk bulyon attığınız kaynar suyu ekleyin ve karıştırıp, kısık ateşte bulgur yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin kapağının altına bir kağıt havlu koyarak 30 dk. kadar dinlenmeye bırakın.
* Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebiliyor, altını kapatmadan önce pilavdan tadın, eğer bulgur biraz diri ise 1/2 su bardağı kadar kaynar su ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin. Çok yumuşayıncaya kadar pişirmeyin, demlenirken bir miktar daha yumuşuyor.


Not:Alıntıdır.