Malzeme:
500 gr. pirinç
1 enginar konservesi veya büyüklüğüne göre 6-8 enginar (konserveden 5 ad. çıkıyor)
1 demet dereotu
5-6 sap taze soğan
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
zeytinyağı (bir bardağın üçte biri kadar)
tuz, karabiber
limon (küçük bir limonun yarısı kadar)

Yapılışı:

1. Pirinç sıcak su ile ıslatılır. Makul süre kadar bekletildikten sonra yıkanıp süzgece alınır.

2. Taze enginar kullanılacaksa; enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.

3. Süzgeçten alınan pirinçler bir kaba konur. İçine ince kıyılmış kuru soğan, taze soğan ve dereotu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biraz limon suyu konarak harmanlanır. (taze enginar kullanılacaksa limon suyu yerine haşlama suyundan biraz kullanılır).

4. Teflon tencerenin dibine enginarlar döşenir

5. Tencereye pirinç ölçüsü ile bir ölçü kaynar su ve tereyağı konur. Üzerine yeşilliklerle harmanlanmış pirinç eklenir ve pişirilir. Pilav demlenince servis tabağına ters çevrilir.