Malzemeler:

* 1 paket fırın makarna ( kalın çubuk olanlardan)
* 200 gr. beyaz peynir
* 1 kase kaşar peyniri rendesi
* sıvı yağ
* tuz

Beşamel sos için:

* 3 su bardağı süt
* 10 yemek kaşığı sıvı yağ
* 4 yemek kaşığı un
* 5 dal taze soğan veya 1 orta boy kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* 5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı:

1. Makarnayı tuzlu ve çok az sıvı yağ eklenmiş suda haşlayın.

2. Soğanları doğrayalım, sarımsakları rendeleyelim veya ezelim.

3. Bir tencerede sıvıyağımız ile soğan, sarımsak ve unu kavuralım. İyice kavrulduktan sonra içine yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.Kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.

4. Büyük bir kap içerisinde beyaz peyniri ezelim, doğranmış maydanoz, karabiber ve biraz tuz ekleyelim. Üzerine beşamel sosu ilave edelim.Suyu süzülmüş makarnayı ve kaşar peynirinin yarısını da ekleyerek iyice her tarafına bulanacak şekilde karıştıralım.

5. Yağlanmış borcama karışımı dökelim ve üzerine kalan kaşar rendesini serpelim. Dileğinize göre pul biber de serpin.

6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...