MALZEMELER (5 kişilik)


2 su bardağı pirinç

2.5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet havuç
200 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber, kimyon
1 çay kaşığı tarçın, tuz

HAZIRLANIŞI:

Pirinci tuzlu ılık suda 30 dakika bekletelim. Yıkayıp süzelim.
Tencereye eti koyalım, üzerini üç parmak aşacak kadar su ilave ederek haşlayalım. Pişen etleri süzgeçten geçirerek suyunu ayıralım.
Tencereye yağı koyalım. Küp doğranmış soğan ilave ederek pembeleşene kadar kavuralım. Rendelenmiş havuç ve etleri de ekleyelim. Bir süre daha sote edelim. Pirinç, sıcak et suyu, tuz ve tüm baharatlar katılarak 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Süslenerek servis yapılır

Afiyet olsun.
www.forumbt.net