PERDE PİLAVINI MALZEMELERİ

Yarım kilo pirinç

2 adet haşlanmış tavuk göğüsü

20 gr kadar kuş üzümü

100 gr badem

50 gr dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı tereyağ

tuz, karabiber

HAMURU İÇİN

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurta

50 gr oda sıcaklığında margarin

1 fincan zeytinyağ

kabartma tozu

tuz, un



PERDE PİLAVININ HAZIRLANMASI

Hamuru için olan bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan bir büyük bir de küçük bir parça ayırıp bölüyoruz. Büyük olan parçayı olabildiğince ince açıp pilavımızı tümden kaplayacak şekilde kalıba göre ayarlıyoruz.. Küçük olan hamur parçamızıda açıp pilavımızın altını kapatmak için kullanıyoruz.

Pilavımızın yapımı ise tereyağı pilav tenceresine alıyoruz,fıstığımızı ve bademlerimizi kızarana kadar pişiriyoruz daha sonra yarım saat öncesinden ılık suda yıkanmış ve bekletilmiş pirinçlerimizi döküyoruz ve güzelce kavurup kaynar suyunuda döküp pişmeye bırakıyoruz..

Pilavımız piştikten sonra tuzunu ve karabiberini ,haşlanmış, küçük parçalara ayrılmış tavuk göğüsünü ve kuş üzümümüzü ekleyip karıştırıyoruz.

Ben perde pilavı yapmak için kelepçeli pasta kalıbını kullandım .Kalıbı katı yağ ile yağladıktan sonra alt kısmına bademleri dizdim ve açmış olduğum hamuru yerleştirdim. İçinede yapmış olduğum pilavı döktüm, üzerinide küçük parça olan hamurla güzelce kapattım. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına verdim ve kızarana kadar pişirdim.

Not:Bademlerimizi 1 gün önceden suda bekletelim ve kabuklarını soyupta kullanalım.


Not:Alıntıdır.