MALZEMELER
1 paket yassı spaghetti

2 litre kaynamış su

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANMASI
Kaynamış olan suyumuza tuzumuzu ve sıvı yağımızı koyuyoruz, (sıvı yağ koymamızın sebebi makarnaların birbirine yapışmasını önlemek) daha sonra spaghettilerimizi kaynamakta olan suyumuzun içine atıyoruz,orta ateşte ara sıra karıştırarak 10-15 dk makarnalarımızı haşlıyoruz.


SOSUMUZUN HAZIRLANMASI
2 çorba kaşığı domates salçası (istenilirse biraz biber salçası koyulabilir)

4 çorba kaşığı zeytin yağ (biraz da tereyağ koyulabilir)

haşladığımız makarna suyundan sosumuza yarım su bardağı alıyoruz.

tuz,karabiber,kırmızı biber,

1 diş sarımsak

Yağımızı tenceremize koyuyoruz, salçayla birlikte kavuruyoruz içine makarna suyumuzdan ve tuzumuzu baharatlarımızı ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.,sarımsağımızıda ezip salçalı sosun içine atıyoruz, ve makarnamızın üzerine dökerek servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN






















Not:Alıntıdır.