+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 1, 1 ile 1 arası.

Konu: Adana Mutfağı

  1. #1
    ForumBT Özel
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1.107

    Standart Adana Mutfağı

    Adana Yemekleri dendiğinde ilk akla gelen şeylerden biri de kuşkusuz bol acı, baharat ve bulgur olsa gerek. Yine demirbaşlardan et, soğan ve maydonoz da Adana Mutfağı'nı önemli ve lezzetli kılan ayrıntılardan.
    İçli Köfte
    Malzemeler:1 kg ince bulgur, 500 gr ince çekilmiş yağsız kıyma, 250 gr köftelik kıyma, 2 yumurta, 1 su bardağı un, 3 su bardağı su, 1 çorba kaşığı biber salçası, 3 adet limonun suyu, 1 demet maydonoz, 8 su bardağı su.

    İç malzeme:

    250 gr köftelik kıyma, yarım paket margarin, 6 adet kuru soğan, tuz, karabiber,pul biber, 1 çay bardağı çekilmiş çeviz içi.

    Yapılışı:

    Kuru soğanları küçük küçük doğrayın ve robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Doğranmış soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin. Malzemede verilen tüm baharatları ekleyin
    ve karıştırın. Soğuyunca buzdolabında veya derin dondurucuda bekleterek donmasını sağlayın. Diğer tarafta bulguru büyükçe bir tepsiye koyun. 3 su bardağı su ile ıslatıp üzerini kapatın. Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat kadar bekletin. Bulgurun üzerine salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yumurtayı ilave edin. Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın. Bütün malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin arasında ovarak yoğurun. Yoğururken 1 su bardağı unu azar azar serpin. Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurun. Elinizle yumurta büyüklğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde döndürerek içli köftenin dışını hazırlayın. Donmuş olan iç kıymadan ortasındaki boşluğa 1 tatlı kaşığı koyun. 1 çay kaşığı ceviz içini de koyduktan sonra köfteyi kapatarak yuvarlayın ve şekil verin. Büyükçe bir tencerede limon suyu ilave edilmiş 8 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamakta olan suya hazırladığınız içli köftelerden 3-4 adet koyarak haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca kevgirl alın. Limon dilimleriyle birlikte sıcak
    olarak servis yapın.

    Adana Kebabı
    Malzemeler:1 kg ince çekilmiş kuzu kıyma, 100 gr yağ, 1 çorba kaşığı acı pul biber, 1 tatlı
    kaşığı kırmızı toz biber, tuz, 1,5 cm eninde kebap şişleri

    Yapılışı:

    Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yoğurun. Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun. Yoğurduğunuz kıymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar koparark şişlere tutturun. Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle şişi tutun, diğer elinizle de kıymayı şişe tutturarak, kebabı hazırlayın.
    Mangalı yakın. Şişleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin. Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.

    Muammara
    Malzemeler:4 su bardağı çekilmiş ceviz içi, 1 dilim ıslatılmış bayat ekmek, yarım demet maydonoz, 2 diş sarmısak, 2 dal taze soğan, 2 çorba kaşığı tahin, 1 kahve fincanı zeytinyağı, yarım limonun suyu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber

    Yapılışı: çekilmiş ceviz içlerini, ıslatılmış bayat ekmeği, taze soğanı ve maydonozu ince ince kıyın. Sarmısağı ezin. Tüm malzemeyi, tahin ve limon suyu ilavesiyle karıştırarak çatalla iyice ezip servis yapın.
    Konu Bülent Özçelik tarafından (30-11-2008 Saat 14:40 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Benzer Konular

  1. Adana Mutfağının eniyi 10 adresi
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Yemekler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30-06-2008, 00:07
  2. Adana Kebabı Yapılışı
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Kebab & Izgara & Köfte konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29-06-2008, 21:22
  3. Dul Avrat Çorbası (Adana)
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Çorbalar konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28-06-2008, 17:19
  4. Adana Kozan Resimleri
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Resimler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28-06-2008, 00:57
  5. Acebekli Bulgur Çorbası (Adana) tarifi
    AKREPKRAL tarafından başlatılan Yöresel Yemekler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03-05-2008, 01:26

Bu konudaki etiketler

Yetkileriniz

  • Siz yeni konu açamazsınız
  • Siz Konulara cevap veremezsiniz
  • Siz Konulara eklenti ekleyemezsiniz
  • Siz Konularınızı düzenleyemezsiniz