Antep çorbası

KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


300 gr kemikli tavuk eti

100 gr ince çekilmiş antepfıstığı

8 su bardağı su

50 gr tereyağı

Yarım su bardağı mısır unu

1 tutam safran

Tuz
Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı


Hazırlanışı:

* Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.

* Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.