Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı

Yeşil Mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra su ilave ederek kaynaması için ocağa koyuluyor. Çabuk pişmesini istiyorsak mercimeğin akşamdan ıslatılması gerekiyor. Kaynamaya başlayınca 1 baş soğan doğranıp, çiğ olarak mercimeğin üzerine ilave ediliyor. Kaynamakta olan mercimeğin üzerine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edip, kısık ateşte pişiriliyor. Piştikten sonra ayrı bir tavada sıvı yağ kızdırılıp, 1 tatlı kaşığı kadar un kavruluyor. Üzerine tatlı pul biber ilave edilip, biberi çok yakmadan ocaktan alınıyor ve pişmiş mercimeğin üzerine dökülüyor. En sonunda Bulgaristanda mercimek otu denilen bir baharatla tatlandırılıyor.
Yanına sebzeli bulgur pilavı (kuru soğan, biber ve domatesli) veya salçalı makarna ve turşu ile servis yapılıyor. Afiyet olsun…