+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 3, 1 ile 3 arası.

Konu: Hatay-Erzin özgü bi tarif

  1. #1
    Yeni Üye Sinek_Valesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    3

    Standart Hatay-Erzin özgü bi tarif

    TOGA

    MALZEMELER





    2 su bardağı aşurelik buğday(dövme)


    750 gr.yoğurt


    500 gr.ıspanak


    1 su bardağı nohut(haşlanmış)


    1 yumurta


    1 yemek kaşığı(silme)un


    Tuz




    YAPILIŞI




    Dövmeler ayıklanıp,yıkanarak bir tencerede iyice pişirilir.Ispanaklar ayıklanarak yıkanıp yemeklik doğranır.Bu arada ayrı bir tencerede nohut haşlanır.Çorbamızı yapacağımız büyük tencerede 1 yumurta,un ve yoğurt iyice çırpılarak(ayrandan biraz koyu kıvamda olacak)sürekli karıştılarak pişirilir.Bunun sebebi kesilmesini önlemektir.Kaynadıktan sonra sırayla dövmesi,ıspanağı ve nohutu eklenerek karıştırmaya devam edilir.




    Çorbamız kıvamını alınca tuzu atılarak bir müddet daha kaynatılır...


    Mevsimine göre ıspanak yoksa yeşil nane yapraklarıda kullanılabilir...

    Bizim oralarda bu toga kısırla servis edilir ki tadına doyum olmaz, keyif sizin afiyet olsun

  2. #2
    Üye SekerCiKiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2008
    Yaş
    39
    Mesajlar
    55

    Standart

    süper gözüküyor.
    yoğurtlu çorbayı çok severim.
    acaba ıspanak ve nohutla nasıl oluyor.
    anlatım için teşekkürler

  3. #3
    Yeni Üye Sinek_Valesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    3

    Standart

    rica ederim...

    deneyenlerin beğeneceğinden şüphem yok

+ Konu Cevaplama Paneli

Benzer Konular

  1. SIKMAÇ (Hatay)
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Yöresel Yemekler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18-04-2009, 13:32
  2. Hatay Arkeoloji Müzesi
    BL4Ck tarafından başlatılan Yerli Turizm konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16-03-2009, 18:36
  3. Özgü Namal-BİYOGRAFİ
    Mustang tarafından başlatılan Biyografiler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18-07-2008, 00:37
  4. Hatay dan Pisik Umacı
    AKREPKRAL tarafından başlatılan Yöresel Yemekler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01-05-2008, 03:09

Yetkileriniz

  • Siz yeni konu açamazsınız
  • Siz Konulara cevap veremezsiniz
  • Siz Konulara eklenti ekleyemezsiniz
  • Siz Konularınızı düzenleyemezsiniz