+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 1, 1 ile 1 arası.

Konu: Künefe (hatay)

  1. #1
    Yeni Üye Sinek_Valesi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    3

    Standart Künefe (hatay)

    MALZEMELER (Davul fırın tepsisi için)

    1 Kg. Taze tel kadayıf
    1/2 Kg. Tereyağ
    250 Gr. Tuzsuz beyaz peynir

    YAPILIŞI:

    tel kadayıflar birbirine yapışma ihtimalinden dolayı didklenir.
    tel tel olduğundan emin olunduktan sonra daha önceden eritilen tereyağı tel kadayıfın üzerine dökülür...

    bi süre yağ ve tel kadayıf harmanlanarak iyice karışması sağlanır


    karıştıktan sonra kadayıf göz kararı iki eşit şekilde ayrılır....


    tepsimizin tabanını hafif yağladıktan sonra ayrılan parçanın bi tanesi tepsiye yerleştirilir....

    peynirimiz rendelendikten sonra üzerine serpilir ve ikinci kat kadayıf ta tepsiye konuşduktan sonra fırına verilir....


    fırına verildiği esnada şerbeti hazırlamaya başlayın ki çıktığında sıcak şerbeti üzerine dökün ve tadına varın...

    (herkes ocakta pişiremeyebilir o yüzden fırındaki şekliyle tarifini verdim, ev işi yani bilen bilir Künefe ocakta yapılır)

    Afiyet olsun
    Konu Sinek_Valesi tarafından (05-06-2009 Saat 11:50 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli

Benzer Konular

  1. Hatay-Erzin özgü bi tarif
    Sinek_Valesi tarafından başlatılan Yöresel Yemekler konusunda
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 05-06-2009, 11:36
  2. SIKMAÇ (Hatay)
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Yöresel Yemekler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18-04-2009, 13:32
  3. Hatay Arkeoloji Müzesi
    BL4Ck tarafından başlatılan Yerli Turizm konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16-03-2009, 18:36
  4. Hatay dan Pisik Umacı
    AKREPKRAL tarafından başlatılan Yöresel Yemekler konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01-05-2008, 03:09

Yetkileriniz

  • Siz yeni konu açamazsınız
  • Siz Konulara cevap veremezsiniz
  • Siz Konulara eklenti ekleyemezsiniz
  • Siz Konularınızı düzenleyemezsiniz