Un, Tuz, Sarımsak, Yoğurt

Derin bir kap içine un konularak tuz atılır. Ilık su ile iyice yoğrulur. Ele yapışmayacak hale geldikten sonra hamur 5 dakika dinlenir. Hamurdan şeftali büyüklüğünde parçalar koparılarak çok az unla ele yapışmayacak şekilde avuç içerisinde yuvarlatılır. Yuvarlatılan hamurlar, üzerine un serpilmiş serpilmiş bir tahta üzerine dizilir. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtülür. Daha sonra bunlar oklava ile çok ince olarak açılarak hafif ateşte pişirilir. Pişirilen her yufka önce ikiye , tekrar ikiye ve boyuna tekrar ikiye katlanır. Katlanan yufkalar baştan üçer santim kesilerek tepsiye dizilir.

Bu yemek daha ziyade sonbahar ve kış aylarında hazırlanan bir yemek çeşidi olduğundan tepsiye dizilen sironlar havadar yerde saklanır. İhtiyaç olduğunda üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve bunun üzerine ateşte kızdırılmış tereyağı hafifçe dökülerek bekletilmeden yenir.