+ Konu Cevaplama Paneli
Toplam 3, 1 ile 3 arası.
Like Tree3Likes
  • 1 Post By Bülent Özçelik
  • 1 Post By didemkara
  • 1 Post By borasaglam

Konu: ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (diyet)

  1. #1
    ForumBT Özel
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1.107

    Standart ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE (diyet)

    200 gr fasulye
    1/2 soğan
    4 bardak su
    1/2 domates
    1/2 kaşık tereyağı

    Fasulyeler önce yıkanır. Sonra bıçakla uçlarındaki ve yanlarındaki kılçıklar kesilerek atılır. Fasulyeler uzunlamasına, mümkün olduğu kadar ince kesilir.
    Önce tencereye konan su kaynatılır. Fasulyeler içine atılır. 10 dakika kadar kaynama devam eder, fasulyeler haşlanır, bir kaba alınarak suyu süzülür. Tenceredeki su tamamen dökülür. Tencere ılık su ile iyice çalkalandıktan sonra tereyağı konur. Hafif ateşte ısıtılır. Eridikten sonra, kabukları ayıklanmış, yıkanmış yarım soğan ince ince kıyılarak tencereye konur. Rengi sararıncaya kadar hafif kavurulur. Sonra domates, rende ile, kabuksuz olarak, sıvı haide tencereye konur. Karıştırılır. Fasulyeler tencereye konur. Fasulyeleri tamamen kapayacak kadar, 3-4 bardak su ilâve edilir Suyunu tamamen çekinceye kadgr kaynatılır. Suyu çekilince ateşten indirilir. Yenirken üzerinde biraz zeytinyağı gezdirilebilir.
    doktr likes this.

  2. #2
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2012
    Mesajlar
    2

    Standart

    arkadaşlar başlığı görünce hemen yazmak istedim çünkü çok sevdiğim bi yemekyit. bu yemeği dahada güzel yapansa zeytinyağıdır buarada çoğumzu bilmeyiz ama zeytinyağı dediğin çok hassas bir yağ ve güneş ışığına da aşırı duyarlı. bu sebepten karanlıkta korunması lazım. ben böyle koyu renkli şişesi falan olan doğal bi ürün ararken Vedat Milör'ün düzenlediği zeytinyağı panelini buldum. aterna diye bi marka var. bu aternanın zeytinyağları birinci olmuş yarışmada. denemek için aldım ve cidden başarılılar. ben erken hasat dediklerinden aldım ilk olarak ama diğerlerinden de deniycem sizede tavsiye ederim
    doktr likes this.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    Jun 2012
    Mesajlar
    2

    Standart

    Alıntı didemkara´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar başlığı görünce hemen yazmak istedim çünkü çok sevdiğim bi yemekyit. bu yemeği dahada güzel yapansa zeytinyağıdır buarada çoğumzu bilmeyiz ama zeytinyağı dediğin çok hassas bir yağ ve güneş ışığına da aşırı duyarlı. bu sebepten karanlıkta korunması lazım. ben böyle koyu renkli şişesi falan olan doğal bi ürün ararken Vedat Milör'ün düzenlediği zeytinyağı panelini buldum. aterna diye bi marka var. bu aternanın zeytinyağları birinci olmuş yarışmada. denemek için aldım ve cidden başarılılar. ben erken hasat dediklerinden aldım ilk olarak ama diğerlerinden de deniycem sizede tavsiye ederim
    didem'e kesinlikle katılıyorum. zeytinyağlı yemeklerin yapımında birincisi sebzeyi düzgün seçmek çok önemli.ikincisi zeytinyağınının iyisini kullanmak. tavsiyen üzerine aternadan zeytinyağı aldım. çokta memnun kaldım. 5 litrelik teneke natürel yağlarından aldım sonra. bu yazı da aternayla geçircekmişiz =) tekrar teşekkürler tavsiye içn.
    didemkara likes this.

+ Konu Cevaplama Paneli

Benzer Konular

  1. Acılı Fasulye Çorbası
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Çorbalar konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 15-05-2009, 23:37
  2. Zeytinyağlı Taze Ayşe Fasulye
    Bülent Özçelik tarafından başlatılan Zeytin Yağlılar konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27-12-2008, 20:07
  3. Erişteli Fasulye Çorbası
    AKREPKRAL tarafından başlatılan Çorbalar konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 17-07-2008, 18:26
  4. Zeytinyağlı Taze Fasulye
    AKREPKRAL tarafından başlatılan Zeytin Yağlılar konusunda
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 01-07-2008, 23:30
  5. Fasulye çorbası
    AKREPKRAL tarafından başlatılan Çorbalar konusunda
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 14-05-2008, 18:38

Bu konudaki etiketler

Yetkileriniz

  • Siz yeni konu açamazsınız
  • Siz Konulara cevap veremezsiniz
  • Siz Konulara eklenti ekleyemezsiniz
  • Siz Konularınızı düzenleyemezsiniz
bizimkagithane YenibirYatırım