Facebook’un yöneticilerinden birisi GigaOm adlı bir internet sitesine verdiği röportajda AMD ve Intel’in yeni sunucu işlemcilerinin vaat edilen başarımı sağlamadıklarını kaydetti:
“AMD ve Intel’in yeni işlemcilerinden öyle söylendiği gibi yüksek başarım alamayınca şaşırdık doğrusu. Başarım artışı sadece onların reklamlarında var, biz gerçekte ne gördüğümüze bakarız.” Diye konuşan Jonathan Heiliger OEM şirketlerine de yüklendi.
“Bilgisayar üreticilerini de anlamıyorum. Facebook, Amazon gibi “sunuculardan oluşan” şirketlere özel uygun fiyatlı ve tasarruflu sunucuların üretilmesi gerçekten imkansız mı? Hayır ben süper verimli güç kaynakları koyalım da demiyorum. Güç tüketimini azaltmak için daha yenilikçi fikirlere ihtiyacımız var. Örneğin Google’ın her sunucusunun kendi kesintisiz güç kaynağı var. Üstelik adamlar bunları başka hiçbir şirketin yardımı olmadan kendileri tasarlayıp uyguluyorlar. Bu sayede güç yönetimini çok daha kontrollü bir biçimde yapabiliyorlar.”
Bunlar sunucu üreticilerinin aklına gelmiyor mu? Bu zehir zemberek açıklamalardan sonra geleceği kesin.
Alıntıdır.(thgr)
www.ForumBT.Net